Proiectare curenti slabi

Comutatoarele de curent si senzorii sunt conceputi pentru a indeplini cerintele de detectare a cat mai multor aplicatii posibile, pastrand in acelasi timp numarul de senzori stocati la un nivel minim. Acest lucru se realizeaza prin oferirea de produse cu intervale de detectare curente selectabile in camp si cu tehnologii inteligente, cum ar fi intervalele de autocalibrare ale seriei ECSJ.

Ocazional, o aplicatie cere ca un senzor sa monitorizeze un curent de circuit mai mic decat domeniul comutatorului sau al senzorului. De exemplu, daca sarcina atrage 500 mA, nu va fi suficient curent sensibil pentru a functiona ECSJ400SC, care necesita un domeniu minim de detectare a curentului de un amper (1000 mA). Cu toate acestea, prin buclarea conductorului de curent (firul monitorizat) prin deschiderea senzorului mai mult decat o data, senzorul va "vedea" curentul peste valoarea minima si va functiona corect.

Un alt mod in care aceasta abordare poate fi utila: atunci cand curentii monitorizati cresc peste limitele maxime, dar, de asemenea, scad sub acest nivel. De exemplu, un ventilator AC de 1,5 CP, de 208 V, functioneaza la 5,5 amperi in conditii normale, dar amperajul de sarcina maxima este de 6,6 amperi si trebuie sa dezinstaleze bobina unui releu conectat la un sistem de alarma. ECSJ401SC va functiona corespunzator pentru aceasta aplicatie, dar daca instalatorul trece conductorul prin senzor de doua ori sau mai mult, curentul va ramane in intervalul de la 6 la 40 amperi, mijlocul pentru acest model de comutator de curent. Comutatorul va detecta 11 amperi la functionarea normala cu doua treceri ale conductorului (5,5 x 2) sau 16,5 amperi cu trei treceri prin comutator.

Cand avem nevoie de proiectare curenti slabi

Intr-un alt caz, un motor de 50 CP, 460 V AC trage 65 de amperi la sarcina maxima. Senzorul de curent EAC2420SP are un domeniu redus de la 0 la 100 de amperi, deci rezolutia va fi aproape la jumatate la sarcina maxima. Daca conductorul trece de doua ori prin senzor, senzorul va vedea 130 de amperi la sarcina maxima, ceea ce va oferi o rezolutie mai mare atunci cand senzorul este setat la mijloc intre 0 la 150 amp.

Este o disciplina a sistemelor de Inginerie Electrica care functioneaza utilizand un semnal de curent scazut cu tensiune suplimentara scazuta. Subtitlul Low Current System acopera mai multe sisteme specializate in domeniul ingineriei sistemelor electronice, cum ar fi:

-Sisteme de detectare a alarmelor de incendiu

-Sisteme audio-vizuale

- Sisteme antene comunitare

-Building Automation & Building management system

-Master Clock System

- Sistemul de apeluri

- Sistemul de adrese publice

-Sisteme de sonorizare, distributie si caustica

-Sisteme de securitate si integrare

- Sisteme de retele de date

-Sisteme de telefoane

-Video productie si distributie

Sistemul de curent scazut este o disciplina de inginerie larga, care este o combinatie de Inginerie Electrica si Fizica Aplicata.