Proiectare instalatii climatizare

Temperatura a crescut cu cateva grade, nu mai puteti respira caldura in apartamentul dvs.? Decizia este luata! Este timpul sa va echipati cu aer conditionat pentru a petrece o vara placuta. Tot ce trebuie sa faceti este sa gasiti modelul ideal pentru aer conditionat si sa va reimprospatati spatiul de locuit!

Proiectare instalatii climatizare - Capcanele unei instalari incorecte

In cazurile mai putin grave, o instalare defectuoasa poate provoca curenti reci, o disfunctie numita si efectul Cohanda, care apare atunci cand aerul rece nu este bine amestecat, apoi se ridica pana la tavan si coboara .

Un aparat de aer conditionat este un aparat care contine un agent frigorific. Acest lichid, care transporta in interiorul aparatului de aer conditionat caloriile si uleiul compresorului, poate fi foarte daunator. Daca regulile de siguranta nu sunt aplicate corect, aceasta poate duce la o scurgere, un scurtcircuit sau chiar un incendiu. Utilizarea unui specialist in aer conditionat este recomandata. Cu toate acestea, pentru cei interesati, aici sunt cateva sfaturi care va vor usura alegerea.

Principiile bunei instalari

Pentru a garanta functionarea corecta a aparatului dumneavoastra de aer conditionat, trebuie sa fi ales modelul adecvat pentru locuinta, suprafata, numar de camere etc. Diferite modele exista pe piata:

Climatizoarele mobile monobloc sau bi-bloc: permit fara lucru si pentru un buget foarte rezonabil sa reimprospatati o camera de dimensiuni medii. Este o solutie buna pentru o camera, de exemplu, pentru a petrece o noapte in racoare si sa va bucurati de un somn odihnitor.

Aparatele de climatizare Split sau multisplit: Blocurile pot fi aranjate in incaperi diferite si conectate cu blocul de iesire amplasat pe exteriorul unei fatade sau al unei terase, de exemplu. Acesta este cel mai comun si cel mai eficient mod de aer conditionat, dar necesita o munca care nu este neutra.

Aparate de climatizare pentru ferestre: Ele sunt utilizate in principal in spatii pentru uz profesional, deoarece sunt destul de estetice. Acestea consta intr-un singur bloc care este integrat intr-o fereastra, astfel incat sistemul sa poata elibera aerul in aer liber.

Locatia aparatului de aer conditionat joaca intotdeauna un rol vital pentru buna utilizare a acestuia si pentru durata acestuia in timp:

Oferiti un spatiu liber, ceea ce va facilita miscarea aerului. De asemenea, pozitionati-l departe de sursele de caldura si de apa.

Criteriile pentru alegerea unui sistem de aer conditionat

Puterea care trebuie studiata in functie de suprafata care trebuie racita

Nivelul sonor al dispozitivului care poate fi mai mult sau mai putin important

Designul aparatului de aer conditionat, care ramane un criteriu important atunci cand vine vorba de casa lui!

Dificultatea de a stabili si cantitatea de munca solicitata, nu este intotdeauna usor sa faceti aceasta munca daca sunteti chiriasi

Costul intretinerii printr-un contract de intretinere, de exemplu Vedeti, alegerea unui aer conditionat nu este simpla!

Beneficiile unei instalatii profesionale

Profesionistul pe care il alegeti, fie ca este vorba de refrigerare sau aer conditionat, are, desigur, calificari controlate, cum ar fi: QUALIFELEC, QUALIBAT sau QUALICLIMAT.

Dupa finalizarea evaluarii termice a locuintei dvs., nu numai ca va veti ajuta sa alegeti aparatul de aer conditionat pentru situatia dvs., ci si sa beneficiati de preturi si de garantia producatorului pe dispozitiv.

Instalare-conditionare

Specialistul va instala aparatul de aer conditionat in siguranta si veti stabili impreuna un contract de intretinere, astfel incat el sa poata face controalele corespunzatoare.