Proiectare instalatii de apa

Fara un sistem bun de tratare a apei pentru casa dvs., nu aveti nici o garantie ca apa folosita pentru gatit, baut, dusuri si rufe este sigura si fara contaminanti. Dar cumpararea sistemului de tratament potrivit nu este la fel de simpla cum ar parea. Si chiar daca aveti un sistem de tratament bun, trebuie sa va asigurati ca acesta ramane in stare buna de functionare, astfel incat acesta sa-si faca bine treaba. Deoarece acesta este un element atat de important al gospodariei dvs., iata cateva sfaturi pentru a va ajuta sa alegeti sistemul potrivit si sa il mentineti in stare de functionare corecta.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti atunci cand sunteti ingrijorat de calitatea aprovizionarii cu apa a locuintei dvs. este sa va incercati apa. Exista o multime de produse excelente pe piata chiar acum, care vor elimina contaminantii din apa dvs., dar anumite produse vor fi mai bune pentru dumneavoastra decat altele, in functie de compozitia exacta a apei.

Numai dupa o testare amanuntita puteti trece la etapa de selectare a sistemului de tratare a apei potrivit pentru casa dvs. Aceasta testare presupune evaluarea pH-ului apei, precum si nivelurile de minerale. Cu aceste informatii, un serviciu profesionist va poate ajuta sa determinati exact ce combinatie de tehnologii de tratare a apei va fi cea mai potrivita pentru casa dumneavoastra. Oferim testari la fata locului pentru pH, duritate, clor, TDS si fier, fara taxa suplimentara. Taxele de laborator se aplica pentru toate celelalte teste de apa.

Proiectare instalatii de apa perfecte

Un alt factor important in alegerea unui sistem de tratare este duritatea apei. Daca aveti apa tare, inseamna ca aveti un exces de minerale, in special de calciu si magneziu, in alimentarea cu apa de casa.

In timp ce aceste minerale nu sunt neaparat daunatoare in cantitati mici, ele pot provoca o multime de probleme atunci cand sunt gasite in exces. Acestea pot cauza deteriorarea instalatiilor sanitare, a corpurilor de iluminat si a aparatelor, pe masura ce mineralele se stabilesc si se acumuleaza.

Din fericire, exista o modalitate relativ usoara de a scoate aceste minerale din alimentarea cu apa. Tot ce trebuie sa faceti este sa aveti un sistem de dedurizare a apei instalat in alimentarea cu apa a locuintei la punctul de intrare. Aceste sisteme elimina calciul si magneziul din apa, adesea introducand sodiul in locul lor. Apa este apoi potrivita pentru conductele si aparatele dvs a pentru a o utiliza pentru gatit si spalat. Un filtru suplimentar este pus de obicei pentru robinetul de bucatarie pentru a elimina excesul de sodiu, astfel incat apa dedurizata este sigura pentru a fi bauta.

Indiferent de tipul de sistem de epurare a apei, este important sa mentineti un program regulat de intretinere. La fel ca orice alt sistem din casa, un sistem de tratare a apei nu poate functiona pentru totdeauna fara o ingrijire corespunzatoare.

Verificarile profesionale sunt cu siguranta importante, dar exista cateva lucruri pe care le puteti face pe cont propriu pentru a va mentine functionarea corecta a sistemului dvs. de tratare a apei. Principalul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa schimbati sau sa curatati in mod regulat filtrele sistemului. In functie de tipul de filtre pe care il aveti, nivelul contaminantilor din apa, aceste filtre trebuie schimbate cel putin la fel de des ca recomandarile producatorului.

Pentru a afla despre recomandarile pentru filtrele dvs. specifice, contactati producatorul sau discutati cu tehnicianul dvs. in domeniul instalatiilor sanitare. Chiar daca nu credeti ca filtrele par foarte murdare, nu trebuie sa le lasati niciodata mai mult decat recomanda producatorul.