Proiectare instalatii electrice

Cablurile de conectare, conexiunile de circuit, conexiunile dispozitivului si conexiunile panourilor electrice necesita un anumit tip de conexiune de cabluri. Acest tutorial este incarcat cu sfaturi pentru a face munca simpla si usor de realizat.

Indiferent daca sunteti incepator sau un profesionist, care are nevoie doar de cateva sfaturi, avand o lectie hands-on va face munca mult mai usoara. Uneori, avand instrumentele potrivite pentru acest loc de munca este la fel de important ca si cum ati sti cum sa faceti aceasta sarcina.

Fiecare aparat, fie ca este vorba de un aparat de tip counter-top ca un filtru de cafea sau de un aparat mare, are o conexiune electrica. Fiecare are o iesire specifica sau o conexiune de cablu si o anumita dimensiune a intrerupatorului la care trebuie sa fie conectat. Unele utilizeaza un intrerupator simplu de 120 volti, numit un intrerupator de circuit unipolar. Un bun exemplu al acestei instalari este un circuit de distribuire a gunoiului.

Proiectare instalatii electrice preturi

Altii au nevoie de o alimentare de 240 de volti care necesita un intrerupator de circuit dublu-polar. Aceasta conexiune poate fi un uscator electric sau un cuptor electric in casa dvs. Aceste conexiuni sunt destul de usor de facut daca puteti urma aceste instructiuni simple.

Exista conexiuni electrice bune si unele care nu ar trebui sa fie facute niciodata. Desi producatorii uneori va ofera posibilitatea de a alege intre cateva puncte diferite de conectare, cum ar fi intrerupatoarele si iesirile, o privire mai atenta va arata care conexiune ar trebui sa fie alegerea dvs.

Conexiunile libere pot determina incalzirea aparatului si ar putea duce la un incendiu! In orice instalatie electrica, aveti nevoie de o conexiune sigura pentru a dura o durata de viata a aparatelor cat mai lunga. Pastrati aceste sfaturi de conectare data viitoare cand efectuati urmatorul proiect de cablare electrica.

Realizarea conexiunilor adecvate la componentele serviciului electric va ajuta la mentinerea fara probleme a curentului electric. Inainte de a incerca sa conectati un contor electric, sau sa deconectati, panoul electric sau subpanoul, asigurati-va ca stiti unde sa amplasati firele in fiecare caz. Aceste dispozitive reprezinta bataile inimii sistemului dvs. electric si trebuie sa faceti aceste conexiuni in mod corect. Iata cateva exemple care va vor ajuta sa va mentineti proiectele de cabluri in siguranta si functionale pentru anii urmatori.

Dispozitivele electrice trebuie sa fie cablate pentru a face conexiunile electrice sigure si securizate. Unele aparate au nevoie doar de prize de 120 de volti, dar altele au nevoie de prize de 240 de volti. Conectarea firelor la terminalele dispozitivului nu este suficienta. Trebuie sa cunoasteti modul corect de a inlatura, indoi si strange conexiunile astfel incat sa va ofere o conexiune sigura si functionala pentru anii urmatori.

Inainte de a putea realiza conexiuni electrice, trebuie sa stiti mai intai ce tip de cabluri sa utilizati pentru instalare, ce fir de culoare este necesar pentru aplicatie si care este firul adecvat pentru a manipula sarcina circuitului. Pentru electricieni, culorile sarmelor inseamna totul. Ei identifica daca firul este un fir fierbinte, neutru sau de impamantare.

Avand sarma de dimensiune corecta pentru a gestiona curentul care curge prin ea este la fel de importanta. Dimensiunea sarmei variaza, de asemenea, in functie de tipul de cablu pe care il instalati. Urmand acesti pasi, veti instala circuite electrice in corecte si veti avea o locuinta mai sigura datorita acesteia.