Proiectare instalatii HVAC

Cand vine vorba de proiectarea unui nou sistem HVAC, exista mai multe intrebari care trebuie rezolvate. Vreti sa va asigurati ca sistemul dvs. HVAC este de dimensiunea, tipul si puterea potrivita pentru nevoile casei dvs. Alegerea dimensiunii potrivite a aparatului de aer conditionat, dimensiunea corecta a cuptorului si gasirea locatiei corecte a termostatului va pot ajuta, de asemenea, sa va proiectati noul sistem.

Alegerea dimensiunii potrivite a aparatului de aer conditionat

Prima intrebare la care trebuie sa raspundeti atunci cand proiectati sistemul HVAC este cat de mult aer conditionat este nevoie in casa dumneavoastra. Proiectarea intregului sistem AC incepe cu gasirea acestei valori. Dimensiunile de ansamblu ale locuintei, materialele folosite si numarul de usi si ferestre joaca un rol in dimensiunea unitatii. Materialele care alcatuiesc casa ta au un impact enorm asupra eficientei sistemului HVAC. O locuinta mai noua cu izolatie adecvata va avea nevoie de aproximativ 2 tone pe 600 de metri patrati. Acest numar se va modifica in functie de cat de bine este locuinta dvs. izolata sau sigilata. Daca aveti nevoie de ajutor pentru a determina dimensiunea corecta pentru unitatea AC, puteti contacta intotdeauna un tehnician profesionist de instalare HVAC pentru sfaturi.

Proiectare instalatii HVAC - echipa profesionista

Determinarea dimensiunii cuptorului

Dimensiunea cuptorului (sau incalzitorului) poate fi determinata utilizand aceleasi informatii ca si unitatea AC, dar este masurata in BTU-uri in loc de tone. Ar trebui sa luati in considerare si potentialul ventilatorului cuptorului. Ventilatorul ar trebui sa poata scoate o cantitate suficienta de aer pentru a ajuta aparatul de aer conditionat. O regula generala este ca aproximativ 400 de picioare cubice pe minut sunt necesare pentru fiecare tona de aer conditionat.

Cuptorul dvs. ar trebui sa fie amplasat cat mai aproape de unitatea de curent alternativ posibil. Ar trebui sa incercati sa asezati cuptorul intr-o locatie centrala din interiorul casei dvs. pentru a va oferi mai multe optiuni de amplasare pentru unitatea de curent alternativ. Plasarea cuptorului central va ajuta la mentinerea locuintei la o temperatura uniforma. De asemenea, ar trebui sa luati in considerare locul unde veti aerisi si evacua aerul. Cu un sistem de eficienta scazuta, va fi nevoie sa va incadrati in spatiul in care cosul de fum va avea si efect in casa dumneavoastra. Un sistem HVAC de inalta eficienta va aerisi, astfel incat sa aveti mai putine restrictii asupra locatiei insatalatiei.

Gasirea locatiei potrivite pentru termostat

Plasarea termostatului este o decizie mult mai usoara in comparatie cu proiectarea restului sistemului HVAC. Cu toate acestea, exista cateva reguli de urmat atunci cand se stabileste o locatie pentru termostatul dumneavoastra. Ca si cuptorul, termostatul trebuie asezat intr-o locatie centrala in casa. Nu ar trebui sa amplasati termostatul pe un perete in care sa fie expus la lumina solara consistenta sau intr-o incapere inchisa. Nu puneti termostatul chiar deasupra orificiului de aerisire si asigurati-va ca acesta este la cel putin 5 metri deasupra podelei.

Cand vine vorba de instalarea unui cablu de termostat, veti avea nevoie de un cablu de joasa tensiune 4. Acest cablu va ajuta sistemul HVAC sa functioneze eficient. Luati in considerare functionarea unui termostat cu 8 fire daca sistemul este permanent si doriti sa adaugati in viitor.

Instalarea unui sistem HVAC este o sarcina complicata. Expertii va pot ajuta sa determinati sistemul HVAC potrivit pentru casa dvs. si sa-l instalati eficient.