Proiectare splinkere

Adesea, instalatorii de aspersoare nu sunt instalatori autorizati si, cel mai probabil, nici tu nu esti. Avand un profesionist licentiat munca va fi mai simpla, veti scapa de o durere de cap si timp pierdut cu reparatii valoroase.

De obicei, cu cat este mai mare presiunea apei, cu atat mai bine. Nimanui nu-i place sa faca un dus cu putina apa. Sistemul dvs. de aspersoare trebuie reglat cu atentie pentru a maximiza eficienta. Exista adesea marcaje pe capetele aspersoarelor, astfel incat sa nu va depasiti pompele.

Exista doua tipuri principale de capete de sprinklere care trebuie instalate: fixe si rotative, care scot diferite cantitati de apa. Daca sunt amestecate, pot provoca mari probleme pentru sistemul nou instalat. Asigurati-va ca stiti care sunt capetele dvs. si ca aveti grija de plasarea lor.

Proiectare splinkere

Radacinile copacilor reprezinta o problema care necesita mult timp atunci cand vine vorba de instalarea unui sistem de aspersoare. In timp ce ambele pot fi evitate, acestea adauga un anumit grad de frustrare proiectului dvs. atent montat. Verificati zona inconjuratoare si ganditi idei pentru a incerca sa evitati radacinile pentru linii si capete.

Functia pentru tevi este utilizata pentru a conecta capetele dvs. de aspersoare cu conducta de apa. Este extrem de flexibila, ceea ce face ca aceasta sa se potriveasca fara probleme. De asemenea, ajuta la orice probleme de presiune a apei pe care le intampinati.

Solenoizii sunt un termen fantezist pentru valvele care regleaza fiecare zona din curtea dvs. Acestea permit ca apa sa intre in fiecare zona si sa fie inchisa dupa o anumita perioada de timp. Acestea sunt inima sistemului dvs. si sunt controlate de cablajul de joasa tensiune.

Desi poate parea mai usor sa arunci apa peste tot, trebuie sa fii constient de dimensiunile camerei. Multe zone nu permit udarea trotuarului si nu doriti sa fiti raspunzatori pentru eventualele alunecari sau caderi care pot aparea ca urmare a udarii nedorite.

Pentru spinklerele de gradina udarea noaptea tarziu poate parea o problema neplacuta, deoarece cel mai probabil nimeni nu va foloseste gazonul in acele ore, dar exista mai multe motive practice pentru udarea dimineata. Mucegaiul este mai predispus sa ajunga in casa dvs. cu conditiile de umiditate crescute peste noapte, iar orice exces de apa care se poate acumula va fi ars de soarele de la amiaza.

Nu numai ca sunt necesare conform legilor de conservare, un senzor de ploaie va poate impiedica sa cheltuiti banii castigati cu greu la supra-saturatia gazonului. Senzorii sunt de obicei atasati de casa dvs. si opresc automat sistemul daca au existat precipitatii semnificative.

Winterizing sistemul dvs. poate fi una dintre cele mai bune investitii anuale pe care le puteti face. In esenta, un compresor de aer este conectat la liniile de aspersoare dupa oprirea ventilului principal din interiorul casei. Apa este suflata din linii pentru a impiedica inghetarea si expansiunea si eventuala rupere a liniilor, a solenoidelor si a muncii grele.

Cunoasteti gazonul pentru a maximiza eficienta sprinklerului. O practica obisnuita cu companiile de amenajare a teritoriului consta in a schita un desen al curtii dvs. si, pe baza capetelor de sprinklere (rotatie, ceata, picurare) pe care le aveti la dispozitie, cartografiati aproximativ unde fiecare cap va merge si intervalul corespunzator. Acest lucru va va permite sa evitati supra-achizitionarea si planificarea atunci cand stiti exact unde puteti profita din plin de acoperirea gazonului.