Simulari ventilare

Cand vine vorba despre simulari ventilare se iau in calcul mai multi factori importanti.

Unitatea de ventilatie trebuie amplasata in interior, intr-o incapere calda cu o temperatura de cel putin + 10 ° C. Locatia unitatii de ventilatie este buna atunci cand sunetul nu deranjeaza si mentenanta acesteia este usoara. Mai mult, deoarece celulele eficiente de recuperare a caldurii sunt mari, este nevoie de un spatiu considerabil pentru a le detasa pentru curatare.

O camera tehnica, un depozit cald sau o incapere normala sunt locuri bune. Din cauza unor sunete deranjante, unitatea nu trebuie fixata pe un perete langa un dormitor sau o zona de living. Atunci cand alegeti o locatie, trebuie de asemenea sa acordati atentie faptului ca unitatea are multe conexiuni electrice, iar apa condensata trebuie sa fie drenata.

Tot ce trebuie sa stiti despre simulari ventilare

Se recomanda construirea conductelor de ventilatie cat mai scurte posibil; o conducta lunga si complicata este costisitoare si are efecte in ceea ce priveste SFP si nivelul sonor. Este bine ca conducta sa fie instalata in incaperi calde in interior. Suspendarile, etajele intermediare, incintele si peretii despartitori asigura cai bune pentru canalele de ventilatie. Daca toate canalele sunt in interiorul barierului de vapori, nu este nevoie sa le izolati termic si nici nu exista gauri inutile in bariera de vapori.

Din cauza confortului in viata, este de asemenea important sa se acorde atentie atenuarii sunetului conductei. Chiar daca un nivel al sunetului atinge nivelul reglementat, poate fi deranjant, de exemplu, intr-un dormitor. Se plateste pentru a implementa atenuarea sunetului conductei cu amortizoare amplasate in conducte. La unele tipuri de unitati, atenuarea sunetului poate fi implementata cu o piesa de zgomot in unitate combinata cu amortizoare de conducte daca este necesar. In plus, este intelept sa va asigurati ca sunetul nu poate calatori in structurile de la camera tehnica pana la dormitoare, de exemplu.

O zona de aer proaspat amplasata pe un perete sau sub streasina trebuie sa fie amplasata pe partea mai rece a casei, astfel incat soarele sa nu incalzeasca prea mult vara aerul. In plus, aerul de alimentare nu trebuie atras in interior intr-un loc aproape de o strada cu praf. Aerul evacuat este condus spre acoperis sau de la perete spre exterior daca supravegherea locala a cladirii o permite.

Pentru circulatia aerului in intreaga locuinta sunt necesare rute de circulatie adecvate. O modalitate de a asigura acest lucru este sa nu aveti deschideri spre exterior. Alternativ, puteti introduce deschideri de ventilatie in usi sau pereti. Ventilatia mecanica de alimentare cu aer / evacuare nu va impiedica sa aveti ferestre deschise sau camera aerisite prin ferestre. Atunci cand ventilatia a fost planificata in mod corespunzator, nu este nevoie de ventilatie pentru ferestre, deoarece unitatea aduce aer curat filtrat in camerele de zi. Cea mai buna calitate a aerului in zonele de locuit este asigurata de conducerea aerului furnizat in cele mai curate incaperi, cum ar fi dormitoarele in locuinte. De acolo aerul curge spre bucatarie si camerele umede si se intoarce spre exterior prin deschiderile de evacuare situate in camerele mentionate ultima data.

Atunci cand se achizitioneaza un sistem de ventilatie, este intotdeauna necesar sa se discute cu furnizorul cu privire la ajustarile sistemului. Implementarea corecta a ventilatiei implica, de asemenea, ghidarea si informarea despre viteza de functionare a unitatii pentru a asigura o ventilatie suficienta in diferite situatii.

Verificati curatenia unitatii de ventilatie la un interval de 3 pana la 6 luni. Daca este necesar, curatati sau inlocuiti filtrele si indepartati alte praful si murdaria. In decursul timpului, veti invata sa cunoasteti intervalul de intretinere cerut de unitate, insa multe modele au, de asemenea, un memento de intretinere. Filtrele trebuie inlocuite / curatate in primavara si toamna, dar trebuie sa le inlocuiti cel putin o data pe an. Necesitatea de intretinere depinde de mediul rezidential.